Pénz nélkül adta vissza a pénztárcát

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást B. Péterrel szemben, aki a gyanú szerint pénztárcát tulajdonított el egy helyi presszóból.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. október 10-én 3 óra 30 perc körüli időben balmazújvárosi presszóban a sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és személyes irataival együtt a földről felvette és hazavitte. A helyi férfi a pénztárcát – miután abból a készpénzt kivette – visszaadta a sértett részére. A lány észrevette, hogy a pénz hiányzik a tárcából, ezért az esetről még aznap bejelentést tett a rendőrségre.  A rendőrök ezt követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Pétert, aki miután tudomást szerzett arról, hogy a rendőrség keresi, önként jelentkezett a városi rendőrkapitányságon. A 21 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán  a nyomozóknak beismerő vallomást tett.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.