Unokatestvére autóját lopta el egy debreceni férfi

Rendőrség
Egy helyi férfit fogtak el a debreceni rendőrök, aki a megalapozott gyanú szerint elvitte unokatestvére kocsiját, amivel balesetet okozott.

Egy román állampolgár tett bejelentést a rendőrség ügyeletére 2015. október 20-án 5 óra 45 perc körüli időben arról, hogy tehergépkocsijának Debrecen, István és Szoboszlói utak kereszteződésében nekiütközött egy BMW típusú gépkocsi, amelynek vezetője megállás nélkül elhagyta a baleset helyszínét. Majd 6 óra 40 perc körüli időben arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Debrecen, Piac utcán parkoló, a bejelentő tulajdonában lévő BMW típusú személygépkocsit ismeretlen megrongált az éjszaka. A rendőrök mindkét esetben adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy a tulajdonosnál vendégségben lévő unokatestvére, N. Ákos használta éjszaka a gépkocsit. A férfi a rokona tudta nélkül vitte el a gépkocsit és okozott vele balesetet Debrecenben. A járőrök a férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a helyi lakos nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves férfit, aki beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.