Európai Balesetmentes Est Debrecenben

Rendőrség
A debreceni rendőrök is csatlakoztak az Európai Uniós baleset-megelőzési rendezvényhez.

A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezésében rendezték Magyarországon kizárólag Debrecenben 2015. október 17-én 21 órától az Európai Balesetmentes Estet a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével.

Az Európai Unió tagállamaiban minden év októberének harmadik szombatján több tízezer szórakozót szólítanak meg a szervezők. A rendezvény célja elsősorban az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek sikeres megelőzése, aminek elengedhetetlen feltétele az ilyen típusú összefogás az állami és a civil szféra között. Debrecenben, az Ifjúsági Házban és 4 belvárosi szórakozóhelyen csatlakozhattak a bulizó fiatalok a programhoz, melynek keretében az autóval érkező fiatalok alkolholszondát fújhattak meg, ezzel is ráirányítva a szórakozni érkezők figyelmét arra, hogy ittasan ne vezessenek.

Az érdeklődőket rendőrök és a civil szervezetek önkéntesei tájékoztatták a hatályos jogszabályokról, illetve baleset-megelőzési jótanácsokkal is ellátták őket. A cívisvárosban több mint 150 fiatal csatlakozott a programhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.