Eltiltás hatálya alatt vezetett

Rendőrség

A rendőrök 2015. október 11-én 16 óra 55 perckor Püspökladányban megláttak egy Audi típusú személygépkocsit, amelynek sofőrjét igazoltatni akarták. A gépjárművezető a rendőrautót meglátva gyorsított és el akart hajtani a helyszínről. A járőrök a gépkocsi után mentek, amely az úton megcsúszott és egy lakóház előtti fa mellett állt meg. A vezető azonnal kiszállt gépkocsiból és futásnak eredt, azonban a rendőrök utolérték és elfogták őt.

Az igazoltatás során a járőrök megállapították a helyi férfiról, hogy a Püspökladányi Járásbíróság 2018. április 10-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A rendőrök M. Zsoltot előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, valamint az általa elkövetett járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés miatt őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el.