Halálos balesetet okozott, vádat emelnek ellene

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a balesetet okozó sofőrrel szemben.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkaptányság Közlekedésrendészeti Osztálya K. József 77 éves létavértesi lakos ellen.

A férfi a nyomozás adatai szerint 2015. június 4-én 9 óra 15 perc körüli időben közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Létavértesen. A sofőr a gépkocsijával az Árpád téren, a Kossuth utca felől a Debreceni út irányába haladt. A férfi nem a forgalmi viszonynak megfelelően választotta meg járműve sebességét és összeütközött egy elektromos kerékpárt vezető 80 éves férfival, aki a Nagyvárad utca felől balra kanyarodott az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére. Az elektromos kerékpárral közlekedő idős bácsi az ütközéstől felborult.

Az idős férfit a mentőszolgálat munkatársai súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol másnap életét vesztette.

A debreceni rendőrök a szükséges nyomozási cselekmények elvégzése után gyanúsítottként hallgatták ki a 77 éves K. Józsefet. A létavértesi lakos vezetői engedélyét bevonták.

A gyanúsítottal szemben – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a rendőrség 2015. október 2-án lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.