Rablás Berettyóújfaluban

Rendőrség
A rendőrök egy 18 éves hencidai fiatalembert vettek őrizetbe rablás miatt, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Egy fiú tett bejelentést arról, hogy 2015. szeptember 30-án 13 óra 30 perc körüli időben Berettyóújfalu, Szent István téren, egy padon ülve a buszra várakozott, amikor odament hozzá egy fiatalember és kikapta a mobiltelefonját a kezéből. A készüléket a sértett többszöri felszólítására sem adta vissza a férfi, hanem megfenyegette, hogy megveri. Ekkor odaért a sértett egyik iskolatársa, akinek felszólítására a 18 éves fiatalember visszaadta a telefont, amellyel a fiú haza indult. A hencidai lakos azonban  utána ment, kergetni kezdte a fiút, majd ruháját megragadva megállította és ismét megpróbálta elvenni tőle a mobiltelefont, amelyet a 16 éves fiú próbált a kezében megtartani, azonban azt M. Dávid megszerezte. A dulakodás közben a telefon kijelzője megrongálódott. A sértett a telefon visszaszerzésének reményében két üzletbe is bement a terhelttel, aki úgy tett mintha a saját telefonját akarná megjavíttatni. Útközben a fiú vissza akarta venni a telefont, amire M. Dávid megpróbálta megrúgni őt, amit a sértett hárított, majd kétszer megütötte a fiút. A bántalmazás következtében a sértettnek sérülése nem keletkezett. M. Dávid fenyegetésének hatására a fiú a történteket csupán 2015. október 2-án mondta el a rendőröknek.

A bejelentést követően a rendőrök a M. Dávidot elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság M. Dávid ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.