Kifosztotta az alvó sértettet

Rendőrség
A létavértesi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki a megalapozott gyanú szerint ellopta egy idős néni pénzét.

Egy kokadi nő tett bejelentést 2015. szeptember 21-én 11 óra körüli időben a rendőrségre arról, hogy a szomszédjában lakó 77 éves néni segítséget kért tőle, mivel ismeretlen tettes ellopta a pénztárcájából a készpénzét, amíg ő aludt. A bejelentést követően a járőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerezett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 14 éves fiút.

A rendőrök a helyi fiatalkorút otthonából előállították a Létavértesi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nyomozóknak a 14 éves fiú kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A terhelt elmondta, hogy látogatóba ment a nénihez és mivel látta, hogy alszik úgy gondolta, hogy ellopja a pénzét.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Létavértes Rendőrőrs a gyanúsítottal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.