Nem találta a gépkocsiját, dühbe gurult

Rendőrség
A debreceni rendőrök egy 26 éves férfi ellen javasolnak vádemelést, aki a gyanú szerint több gépkocsit megpróbált kinyitni, az egyikbe a kulcsot is beletörte.

Egy férfi 2015. július 23-án 1 óra 30 perc körüli időben tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Debrecen, Egyetem sugárúton egy fiatalember nyitogatja és rugdossa egy ott parkoló gépkocsi ajtaját. A helyi körzeti megbízottak a helyszínre mentek, ahol a kapott személyleírás alapján megtalálták a bejelentésben szereplő férfit. A rendőrök a helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint B. Gábor egy rendezvényről indult hazafelé, amikor úgy gondolta, hogy rendet tesz az Egyetem sugárúton parkoló gépkocsijában, azonban nem ismerte meg azt. Emiatt négy az úton parkoló gépjárműre ráült, majd megpróbálta azokat kinyitni a nála lévő kulccsal, azonban ez nem sikerült neki. A 26 éves férfi az egyik gépkocsi zárjába beletörte a kulcsot, majd mérgében belerúgott.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a B. Gábor ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.