900 forintért és egy doboz cigiért ütötték le a férfit

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök egy órán belül elfogták azt a 17 éves fiatalembert és 14 éves társát, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak és bántalmaztak egy 52 éves helyi férfit.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 2015. szeptember 16-án 20 óra körüli időben egy 17 éves és egy 14 éves fiú az egyik üzletből vásárlás után hazafelé tartó 52 éves helyi férfit kezdtek el követni. Megvárták, míg egy kevésbé forgalmasabb utcához ér, ekkor a 17 éves gyanúsított hátulról leütötte a férfit, akit ezután mindketten bántalmazták. Ezt követően a földön fekvő sértett zsebeiből készpénzt, egy doboz cigarettát, illetve két darab öngyújtót vettek el, valamint a nála lévő egy üveg sört is magukhoz vették.

A helyszínre érkező járőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként a két fiatalt a cselekmény elkövetése után egy órával elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták mindkettőjüket, mely során mindketten beismerő vallomást tettek.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az elkövetők ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.