Megütötte a jegyellenőrt, mert az meg akarta büntetni

Rendőrség

Jegy nélkül utazott a debreceni villamoson, de sérelmezte, hogy az ellenőr leszállította, és pénzbírságot akart rá kiszabni.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 19 éves L. Tamás ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 30-án délelőtt a gyanúsított egy debreceni villamoson érvényes menetjegy nélkül utazott, majd a jegyellenőr felszólítására a Vásáry István utcai megállóban a villamosról leszállt. A 19 éves fiú sérelmezte a vele szemben kiszabott bírság mértékét és a villamosmegállóban az ellenőr karját megfogta, lökdösni kezdte és megütötte, majd a helyszínről távozott.

Az esetről a 32 éves sértett bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyet követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Tamást. A járőrök a budapesti lakost a közelben elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal indokolta, hogy dühös lett a jegyellenőrre, amiért meg akarta büntetni.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.