Karddal vagdalkozott, majd kilökték a kapun

Rendőrség
A hajdúdorogi rendőrök elfogták a 25 éves férfit.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya magánlaksértés bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást Sz. Antal hajdúdorogi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. szeptember 1-jén 22 óra körüli időben Sz. Antal megjelent egy hajdúdorogi családi ház előtt, ahol egy korábbi vita miatt kiabálni kezdett az ott lakó férfival. A veszekedés odáig fajult, hogy a 25 éves helyi lakos bement a sértett udvarára és a nála lévő karddal megvágta a 45 éves férfit. Az áldozat felesége ezt látva a kertkapun kilökte a támadót, aki a helyszínről távozott.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves férfit és előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a hajdúdorogi lakost gyanúsítottként kihallgatták, a kardot pedig a lakásán tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.