70 kiló pontyot loptak el

Rendőrség
A rendőrök elfogták azt a négy férfit, akik a gyanú szerint engedély nélkül halásztak egy halgazdaság gyökérkúti tavában.

A tiszafüredi rendőrök 2015. július 25-én 4 óra 30 perc körüli időben segítséget kértek a Hajdú-Bihar megyei kollégáiktól, mivel a 33-as számú főút közelében ellenőrzésre megállítottak egy személygépkocsit, amelyben négy férfi utazott. A járőrök a csomagtartó átvizsgálásakor több zsák halat és halászathoz használt hálót találtak. A helyszínre érkező egyeki rendőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfiak engedély nélkül halásztak a helyi halgazdaság egyik gyökérkúti tavában. A rendőrök a négy férfit elfogták és előállították az Egyeki Rendőrőrsre. A nyomozók a 35 éves I. Róbertet, B. Zsoltot és F. Csabát, valamint a 40 éves Cs. Ferencet gyanúsítottként kihallgatták, majd lefoglalták tőlük a közel 69 kilogramm súlyú, 21 darab pontyot, amelyeket a halgazdaság részére visszaadtak. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a négy férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy további 16 alkalommal engedély nélkül halásztak.

Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a tiszaigari és kunmadarasi lakosok ellen lopás vétség és orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.