Elfogták az egyeki ház betörőjét – Videóval!

Rendőrség

A rendőrök Sajóbábonyban elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint társával egy idős egyeki nő házába bement, majd onnan ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el. A gyanúsított társát még keresik a nyomozók.

Videó az elfogásról:

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. István 35 éves sajóbábonyi lakossal és eddig ismeretlen társával szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. június 23-án reggel két férfi megjelent egy egyeki családi ház előtt ahová becsengetettek. Az ajtót nyitó idős néninek azt mondták az ismeretlenek, hogy szeretnének tőle cseresznyét vásárolni. A 75 éves asszony elmondta, hogy ő nem árul semmilyen gyümölcsöt, azonban a két férfi erről meg akart győződni. A sértett beengedte őket a családi háza udvarára, majd miután a tettesek egy régi televíziót akartak megvásárolni a nénitől, bejutottak a házába, ahol az idős nő figyelmét elterelték és az egyik szobából ékszereket, valamint készpénzt tulajdonítottak el. Ezt követően a férfiak sietősen távoztak a helyszínről.

A sértett aznap este vette észre, hogy hiányzik több ékszere, valamint a készpénze, ezért bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök Egyeken adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek és a beszerzett információk alapján látókörükbe került egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves sajóbábonyi férfi.

A balmazújvárosi nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alegység munkatársainak bevonásával 2015. július 6-án sajóbábonyi otthonában elfogták és az Egyeki Rendőrőrsre előállították Sz. Istvánt, akit gyanúsítottként kihallgattak. Társát még keresik a rendőrök.

A Sajóbábonyban tartott házkutatás alkalmával a nyomozók a férfi egyik családtagjának ruházatát átvizsgálták, amelyben megtalálták a sértettől eltulajdonított készpénzt, amit lefoglaltak.