Éppen szívott és adagolt a debreceni férfi, amikor a zsaruk elfogták

Rendőrség

A nyomozók gyanúja szerint főként marihuánával látta el a környékbelieket. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztályának (mekto) munkatársai, a megyei felderítő és vizsgálati osztály nyomozói, valamint a Debreceni Rendőrkapitányság zsarui reggel fél hétkor foglalták el helyüket a célszemély házánál.

– M. Zsolt elfogására készültünk, amikor valaki a garázskapuhoz érkezett – mondta Kiss Endre őrnagy, a megyei vizsgálati osztály vezetője. – Arra gondoltunk, fogyasztó, így őt, és a belülről kaput nyitó férfit, M. Zsolt bátyját is ellenőriztük. Az érkező férfinak nem volt köze a drogüzlethez. A mekto egysége és a nyomozóink az udvaron elfogták M. Zsoltot, átvizsgálták a ruházatát, majd közöltük vele, mivel gyanúsítjuk, és házkutatást tartunk. Kábítószer hatása alatt állt, elmondta, érkezésünk előtt szívott el egy marihuánás cigarettát, és éppen a fű adagolásával foglalatoskodott. Zavart volt, nem lehetett érdemben elszámoltatni, csak azt tudta, hol a drog és a pénz. Cukros vízzel kínáltuk, hogy helyreálljon szervezetének normális működése.
A férfi édesanyja nem lepődött meg a zsaruk láttán, de tagadta, hogy tudott volna fia tevékenységéről, külön lakrészben éltek. Hasonlóképpen nyilatkozott a férfi kaput nyitó testvére is.

– A házkutatás során fél kilogramm droggyanús növényi származék és olyan eszközök kerültek elő, amelyek a kábítószer feldolgozásához, forgalomba hozásához szükségesek. Győri László alezredes drogkereső vizslája, Zizi végigszagolta az összes helyet, ahol kábítószer lehetett. Jelzett a porszívóra is, amelynek porzsákjában csomagolóanyagokat találtunk – folytatta az osztályvezető. – A helyszínen M. Zsolt kijelentette, kizárólag saját fogyasztásra volt nála anyag, csak később ismerte be a rendszeres árusítást. A terjesztésre vonatkozóan terhelő vallomást tett rá a korábbi felderítő munkánk során képbe került Daniel O. (20) és Murhaf A. H. (20) szír állampolgár, akik ellen kábítószer-fogyasztás megalapozott gyanúja miatt rendeltünk el nyomozást. Az orvostanhallgatókat szintén június 19-én reggel fogtuk el debreceni albérletükben. A droggyorsteszt náluk is pozitív értéket jelzett. Beismerték a bűncselekmény elkövetését, egyben vállalták, hogy részt vesznek a leszoktató programban.

M. Zsolt lakrészéből egy légpisztoly is előkerült, a férfi nem mondta meg a zsaruknak, miért volt rá szüksége. A házban több százezer forint értékben találtak a nyomozók különféle valutát, köztük dollárt, eurót. A zsaruk a földszinti helyiségek mellett a padlást, a pincét, a melléképületeket, sőt a járműveket is átvizsgálták. M. Zsoltnak nincs legális jövedelme, de a garázsában egy Mercedes kabrió állt. A megyei főkapitányság kábítószer-terjesztés bűntettének és kábítószer-fogyasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, a bíróság június 20-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Zsaru Magazin