Összevesztek, ezért bosszúból elvitte a sértett fiát

Rendőrség

A hajdúnánási rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint hajdúdorogi otthonából erőszakkal, akarata ellenére magával vitt egy 14 éves fiút.
Egy nő tett bejelentést 2015. május 5-én 23 óra 30 perc körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy hajdúdorogi otthonából egy helyi férfi erőszakkal elvitte magával unokáját. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy F. Dénes egy helyi férfi házának kapujában szóváltásba keveredett vele, majd a kapuval arcon ütötte. Ezt követően a bántalmazó a helyszínt elhagyta, azonban közölte a sértettel, hogy hozzátartozóin fog elégtételt venni. A férfi ezután erőszakkal bement a sértett gyermekének otthonába és előzetes szóváltás nélkül megütötte az őt kérdőre vonó nőt, aki bántalmazott férfi volt élettársa.

Ezután F. Dénes a karjánál fogva kényszerítette a sértett 14 éves fiát, hogy vele menjen hajdúdorogi lakásába, ahol arcon ütötte a gyermeket, aki azonban a terhelt figyelmetlenségét kihasználva meg tudott szökni. A férfi ezután a fiú keresésére indult, azonban a tudomására jutott, hogy a rendőröket értesítették a történekről, ezért megpróbált elmenekülni. A rendőrök a helyi férfit elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a 35 éves férfi ellen személyi szabadság megsértése bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.