Igazi hősök: visszatartották a tolvajt

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság vezetője emlékplakettet adott át annak a két 18 éves fiúnak, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a hajdúhadházi gyanúsítottat.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015. február 26-án 18 óra körüli időben egy idős néni tartott a bevásárlásból hazafelé, amikor az egyik Debrecen, Bethlen utcai társasház bejárati ajtajánál egy lány mögé lépett és kitépte a kezéből a szatyrot, amivel elszaladt. A 84 éves néni segítségért kiáltott, amit két arra sétáló fiú meghallott és azonnal a menekülő lány után siettek, akit utolértek és a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak.

A fiatalok segítségével a járőrök rövid időn belül elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították a 17 éves hajdúhadházi lakost. A nyomozók kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a fiatalkorú lányt. A terhelt elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Dr. Uzonyi Attila r. ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője, 2015. március 3-án Szent György emlékplakettel köszönte meg bátorságát és segítségét Nagy Lajosnak és Guba Zsoltnak, a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti tagozat diákjainak.


dscf5568
dscf5566 dscf5561 dscf5564