Bekopogott, majd két szatyorral távozott

Rendőrség
Bíróság elé állítást javasolnak a debreceni rendőrök az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint két szatyor értéket tulajdonított el egy garázsból.

Egy nő tett feljelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon 2015. március 1-jén, mert aznap 13 óra körüli időben egy számára ismeretlen férfi a Böszörményi úton található családi házának udvarára engedélye nélkül bement, majd a ház ajtaján bekopogott. Amikor a nő ajtót nyitott, akkor az ismeretlen be akart menni, azonban a nő nem engedte be a férfit, hanem a telefonjáért nyúlt, hogy értesítse a rendőrséget. Ekkor a férfi sietve elindult kifelé az udvarról, közben felvett a földről két szatyrot. A sértett észrevette, hogy a szatyrokban a garázsukban tárolt pléd és más eszközök vannak, ezért rászólt a férfira, hogy tegye le azokat, azonban a hívatlan vendég a zsákmánnyal együtt távozott. A helyszínre érkező rendőrök a kapott személyleírás alapján a Jerikó utcában igazoltatták a 44 éves H. Bélát, akinél megtalálták a két szatyrot az eltulajdonított pléddel, gumimatraccal, valamint szerszámokkal együtt. A bagaméri lakost a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2015. március 2-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.