Szabadnapján segített

Rendőrség

Egy debreceni rendőr segített az úton fekvő sérült férfinak.
Szabadnapján, 2015. február 28-án 18 óra 20 perc körüli időben közlekedett gépkocsijával egy rendőr százados Kaba és Báránd között, amikor egy úttesten fekvő idős férfit vett észre, aki feltehetően elesett motoros kerékpárjával. A bácsi feje erősen vérzett és nem reagált a külvilág ingereire.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa nem habozott segítséget nyújtani és azonnal megállította az arra közlekedőket, mivel a férfi úgy feküdt az úttesten, hogy további sérüléseket szenvedhetett volna, ha a sötétben nem veszik őt észre az arra haladók. A százados közben telefonon értesítette a mentőszolgálatot és meggyőződött róla, hogy a férfi nem lélegzik.

A mentőszolgálat diszpécserének utasításai alapján a rendőr a sérültről leszedte a motoros kerékpárt és a megfelelő testhelyzetbe fektette, majd légutait szabaddá tette, így az idős férfi légzése beindult. A mentőszolgálat munkatársai percek alatt a helyszínre értek és az 55 éves kabai férfit kórházba vitték. A rendőr százados segítségnyújtása megmentette a férfi életét.