Tolvajt keres a debreceni rendőrség

Rendőrség
A debreceni rendőrök keresik a grafikán látható férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 09010/4949/2014. bűnügyi számon folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. november 24-én 14 óra 8 perc körüli időben Debrecen, Ötvenhatosok terén egy ismeretlen férfi egy idős bácsit azzal szólított meg, hogy edényt akar neki eladni. A férfi szürkés színű gépkocsijával otthonába kísérte az idős sértettet. A lakásban a 84 éves bácsi az ismeretlen férfi jelenlétében elővette a lemezkazettáját, amiben megtakarított pénzét tárolta, melyből kifizette a vásárolt áruk ellenértékét. Az ismeretlen személy ezt követően belenyúlt a még nyitott állapotban lévő lemezkazettába és az összes pénzt magához véve távozott a lakásból.

A feltételezett elkövetőről grafika készült.

A keresett férfi körülbelül 50 éves, 185 centiméter magas, erős testalkatú, haja fekete színű, melyet hátrafésülve viselt, jellegzetes az egyenes, vöröses színű bajusza. Az ismeretlen személy a cselekmény idején szürkés árnyalatú karimás kalapot és inget viselt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki grafikán látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik hívja a 06-52/457-040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), továbbá a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.