Légpuskatolvajokat füleltek le

Rendőrség
A kabai rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint még januárban betörtek egy családi házba, amelynek melléképületéből eltulajdonítottak két légpuskát.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2015. január 30-án 10 óra 16 perckor egy férfi telefonon értesítette arról, hogy ismeretlen tettes lefűrészelte a kabai családi házának melléképületén lévő lakatot és onnan ellopta az ott tárolt – nem engedélyköteles – légpuskáit.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett.

A Kabai Rendőrőrs munkatársai a beszerzett információkat követően 2015. február 11-én 12 órakor Kabán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Zsoltot. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi kabai tartózkodási helyén, ahol megtalálták és lefoglalták a két eltulajdonított légpuskát. A rendőrök a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállították a 25 éves helyi lakost, akit gyanúsítottként kihallgattak, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. B. Zsolt vallomásában elmondta, hogy a lopást társával, egy K. Zoltánnal együtt követte el. A járőrök a 26 éves kabai lakost 14 óra 30 perckor otthonában elfogták és előállították a helyi rendőrőrsre, ahol ő is beismerő vallomást tett.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A lefoglalt légpuskákat az 51 éves sértettnek a rendőrök visszaadták.