Fát lopott, bíróság elé áll

Rendőrség
A debreceni rendőrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást az ellen a férfival szemben, aki a gyanú szerint egy Debrecen melletti erdőből ellopott több mázsa fát.

A nyomozás adatai szerint 2014. november 23-án 12 óra 51 perckor egy állampolgár telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy Debrecen külterületén, a 471-es számú főút 6. kilométerszelvényénél ismeretlen személy engedély nélkül vágja a fát. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták az 51 éves férfit, valamint lefoglalták tőle a motoros láncfűrészét. A járőrök P. Mihályt bűncselekmény elkövetésének gyanúja előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint három mázsa akácfát és fenyőfát vágott ki és szállított a lakhelyére. A terhelt a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya P. Mihállyal szemben 2014. december 12-én befejezte a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.