Ausztriai bordélyházakban dolgoztatott magyar nőket két magyar férfi

Rendőrség

Üzletszerűen elkövetett kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása miatt indított nyomozást egy 40 éves debreceni, és egy 39 éves püspökladányi férfi ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda; a gyanúsítottak ausztriai bordélyházakban dolgoztattak magyar nőket – közölte honlapján a rendőrség csütörtökön.

A közlemény szerint a két férfi érzelmileg magához kötötte a nőket és prostitúcióval megkeresett pénzüket mind elvették, azt saját megélhetésükre és vagyonuk gyarapítására fordították. Az egyik gyanúsított egy 18 év alatti lány bevételeit is rendszeresen megszerezte.

A két férfit még hétfőn fogták el és őrizetbe vételüket követően kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során előkerültek a prostitúciós bevételekből származó vagyontárgyak. A nyomozók többek között négy nagy értékű – egyenként 15-20 millió forintot érő – gépjárművet, több tízmillió forint értékben órákat és arany ékszereket, valamint 7 millió forint készpénzt foglaltak le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.