Rendőrségi hírek megyénkből

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 3 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy férfi ellen. A konyári mezőőr értesítette a helyi körzeti megbízottat 2014. november 13-án 10 óra 15 perc körüli időben arról, hogy Hencida és Konyár határában visszatart egy személyt, aki ott egy termőföldről több zsák kukoricát akart eltulajdonítani.  A járőrök a helyszínre mentek, felvették a kapcsolatot a föld tulajdonosával, aki elmondta, hogy nem adott engedélyt senkinek arra, hogy kukoricát vigyen el onnan. A rendőrök a hencidai lakost előállították a Berettyóújfalu Rendőrkapitányságra, ahol a 42 éves férfit meghallgatását követően őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.

A rendőrök 2014. november 13-án 11 óra 10 perckor a 4-es számú főút mellett, Püspökladány külterületén igazoltattak egy 24 éves nőt, akit tetten érték miközben tiltott helyen, szexuális szolgáltatást kínált az arra közlekedőknek anyagi ellenszolgáltatásért.  A rendőrök a berettyóújfalui lakost elfogták és a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.