Pedofília gyanúja miatt előzetesben egy kétgyermekes polgári családapa

Rendőrség

Megdöbbentek a Hajdú-Bihar megyei Polgár lakosai, letartóztattak és előzetesbe helyeztek egy családapát, akit azzal gyanúsítanak, hogy pedofíl bűncselekményt követett el. A nyolcezer lakosú településen sokan ismerik a kétgyermekes férfit, s soha nem gondolták volna, hogy ilyen szörnyűségre vetemedne. A férfit gondos apának ismerték meg, azt mondják róla, aktív közösségi életet élt, és a helyi katolikus közösségnek is megbecsült, tevékeny tagja volt.

A Dehir.hu információi szerint a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a polgári lakos ellen.
Úgy tudjuk, a férfi még 2014 tavaszán munkavégzés ürügyével a lakásába csalt egy fiatalkorú fiút és társát, majd miután a fiút leitatta, szexuálisan zaklatta. A sértett információink szerint állami gondozott és a zaklatásról a nevelőszülője tett feljelentést.  Úgy értesültünk, a gyanúsítottat nemrégiben előzetes letartóztatásban helyezték.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot több kérdéssel kerestük meg. Annyit írtak, hogy „a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy felnőtt korú polgári lakossal szemben, akit a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett.” Mivel a nyomozás jelenleg is folyamatban van, további információt nem áll módjukban  közölni.

A Debreceni Járásbíróságon érdeklődésünkre elmondták, a férfit még szeptember 5-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. Az ügyészség szeptember végén indítványozta az előzetes meghosszabbítását, amelynek helyt adott a járásbíróság, így a gyanúsított előzetes letartóztatását két hónappal, december 5-éig meghosszabbították.

A bíróság azért találta ezt indokoltnak, mert álláspontjuk szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye, a bizonyítási eljárás veszélyeztetése, illetve a bűnismétlés veszélye.