Ők a legdrágább sztárok Magyarországon

Bulvár Party Zone

Hat és félmillió forintot kér el egy fellépéséért Majka és Curtis, de még így sem ők a legdrágább előadók Magyarországon.

A Blikk birtokába került egy lista a zenészek koncertgázsijáról, van olyan előadó, aki idén a három évvel ezelőtti gázsija dupláját kéri el egy fellépésért.

A listát a legnépszerűbb együttesek vezetik: a Tankcsapda, Majka és Curtis vagy a Beatrice 2,5-7 millió forintot kérnek el egy-egy koncertért – írja a lap. A legtöbbet a Tankcsapdának kell fizetni, ők közel hétmillió forintot kérnek el egy fellépésért. Majkáék tarifája a következő a sorban, hat és fél millió forintba kerül egy másfél órás koncertjük.

Majka korábban elmondta, azért kérnek sok pénzt egy fellépésért, mert ebben benne van az öt teherautó és a 24 fős stáb fizetése is, és a komoly technika költségei is, amivel dolgoznak. Így van ezzel a Tankcsapda is. Bakó Csaba, az együttes menedzsere elmondta, rengeteg a kiadásuk, egy saját szervezésű koncertjükön például közel kétszázan dolgoznak egyszerre.

Mi évről-évre óvatosan emelünk annyit, amennyivel nekünk is többe kerül ez a produkciós gépezet mozgatása, azt azonban tudni kell, hogy egy ilyen produkció létrehozása hatalmas összeg, és ennek jelentős részét visszaforgatjuk az együttesbe, például a koncertek látványvilágába. Közel sem csak arról van szó tehát, hogy a fellépések után bejövő bevételt egyszerűen elosztja egymás között a színpadon álló három ember

– tisztázta Bakó Csaba.

Van, aki maradt a korábbi árnál. A Wellhello frontembere, Fluor Tomi szerint nem lehet hirtelen irreálisan magas összeget elkérni, ez nem lenne jó sem a nézőknek, sem a szervezőknek.

Mi nagyjából maradtunk a korábbi árnál, mert ez az év talán már olyan lehet, mint a covid előtti nyár

– mesélte Fluor Tomi. Ők októberig teljesen be vannak táblázva, de idén csak ötven fellépést vállaltak, nem akarják túlhajtani magukat. De a kiadások ellenére is szépen fognak keresni, egy fellépésért ugyanis csaknem négymillió forintot kérnek el.