Mick Jagger 78 évesen megtöltötte az új stadiont LA-ben

Party Zone Világ

Mick Jagger nem akármilyen koncerteket adott Los Angelesben. A nyolcvanhoz közelítő rocksztárra Lady Gaga, Megan Fox és Leonardo DiCaprio is kíváncsi volt. A The Rolling Stones csütörtökön érkezett LA-be és ma indul tovább az amerikai turné következő állomására Minneapolisba.

Mindössze négy napot töltött Los Angelesben a Rolling Stones, de ez pontosan elég volt arra, hogy a világjárvány közepén, 2020 júliusában átadott SoFi Stadionban két hatalmas bulit tartson és kivívja Paul McCarthy csípős megjegyzését is. A koncertélmények helyett így a helyi lapok inkább erről a számolnak be, hiszen Paul McCarty nemes egyszerűséggel “blues cover band”-nek titulálta a The Rolling Stones-t a The New Yorker-nek adott interjújában, amit persze a hasonlóan jó karban lévő -egyébként egy évvel fiatalabb –  kollégája sem hagyott szó nélkül. “McCarthy itt van, szóval élvezheti a ‘blues cover band’ koncertet.” – vágott vissza Jagger.

A The Rolling Stones szeptember 20-án Foxborough-ban (MA) indult 2021-es amerikai stadion-turnéjának hatodik állomása volt Los Angeles. Az együttes Nashville-ből érkezett a kaliforniai metropoliszba, de a turné java még hátra van – november 23-án a floridai Hollywood-ban zárják a koncertsorozatot.

“Mick nagyon jó egészségnek örvend – mesélte egy közeli forrásunk – a kora ellenére rendkívüli energiája van, de nem is csodálom, mert nagyon egészségesen él.”

Az október 17-i Los Angeles-i koncertnek más aktualitása is volt, ami miatt kiemelkedő turnéállomásnak számított az együttes életében. Hatvan évvel ezelőtt, napra pontosan, éppen ezen a napon kezdődött Mick Jagger és Keith Richard szakmai és baráti együttműködése. 1961. október 17-én, reggel a Dartford Station-nél találkozott össze a két egykori diák, akik azóta a rock történelem megkerülhetetlen élő legendái lettek.

– Vida Virág –

Fotók: Ilona Finta Vanda