Soros György m1

Bemondta a tévé: Soros György állhatott a “guruló dollárok” mögött

Ország
Soros György állhatott a guruló dollárok mögött – hangzott el az M1 híradójában, forrásként a fideszes Mandinerre hivatkozva.

A megdönthetetlennek tűnő bizonyíték annyi, hogy a portál megszerezte az Action for Democracy amerikai pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderül, hogy a “baloldalhoz” kerülő négymilliárd forint csaknem 90 százaléka mindössze egyetlen adományozótól származott.
A Mandiner szerint ez a bizonyos adományozó pedig vélhetően nem más, mint Soros György.

A Mandiner birtokába került, Korányi Dávid által készített dokumentumban feketén-fehéren az szerepel, hogy a 2022. december 31-ével lezárult pénzügyi időszakban az Action for Democracy több mint 11 millió dolláros, azaz csaknem 4 milliárd forintos költségvetését kitevő adományok mintegy 90 százaléka mindössze egy kiemelt adományozótól származott

– áll a cikkben.

Az újság birtokába került dokumentumokból a cikk szerzője azt a következtetést szűrte le, hogy az Action for Democracy kommunikációjával ellentétben nem mikroadományokból, hanem egy nagy adományozó – “minden bizonnyal Soros György” – pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát.

A dokumentumból az is kiderült, hogy Korányi Dávidék szervezete teljes egészében Soros Györgytől függhet, és azt remélik, a jövőben is használhatják a spekuláns forrásait.

A Híradóban bemutatott felvételen Erich Koch – amerikai politikai kommunikációs szakértő, akinek egyik fő ügyfele a videó szerint a baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányának főszereplője, az Action for Democracy – arról beszélt, hogy a szervezet pénzei egy vagy két egyéni adományozótól származnak. Rögtön ezután azt is elismeri, hogy az egyikük Soros György – sorolja az M1.

Na de mi lesz az ellopott közpénzmilliárdokkal? Erre ezúttal sem adott választ az évi öbb mint 142 milliárd forintból kormánypropagandát toló közmédia.

A sorosozós rész az agyhalál 20. percének 13. másodperce körül kezdődik: