Bedő Dávid az NVB előtt

Könnyeikkel küszködtek az érintettek… Elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság Karsai Dániel népszavazási kezdeményezését

Ország

Az NVB elutasította a Momentum és Karsai Dániel népszavazási kezdeményezését az életvégi döntésekkel kapcsolatban – írja az ellenzéki párt. Az ülést követő sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese kiemelte: valódi kérdésekben nem lehet ma Magyarországon népszavazást tartani.

“Ma ismét bebizonyosodott, hogy ez a rendszer gyáva ahhoz, hogy mevitassunk ilyen fontos társadalmi kérdéseket, de évente elköltenek sok tízmilliárd forintot semmitmondó nemzeti konzultációkra. Az állampárt egyszerűen nem kiváncsi a magyarok vélememényére ebben a meghatározó ügyben”

– mondta Bedő és hozzátette, hogy ezt a küzdelmet nem fogják itt feladni, hiszen már elindult egy olyan pérbeszéd, amely régóta nem volt ebben az országban.

Kósa Lajos nem támogatja az aktív eutanáziát, helyette “az élethez való jogról” beszélt Karsai Dánielnek

“Ez nem egy pártpolitikai kérdés és bíztunk benne, hogy ezt a Fidesz is így látja, de nem ez történt. Folytatjuk a harcot a Kúrián, az Alkotmánybíróságon és Parlamentben is. Sajnos ez a mai nap most nagy csalódás mindannyiunknak”

– zárta a Momentum politikusa.

Karsai Péter a sajtótájékoztatón elmondta: “Ez valóban 10 millió magyar ügye lett volna, és ha megkaptuk a hivatalos indoklást, akkor az alapján folytatjuk a harcot.”

Skripeg Béla és Dunavölgyi Erzsébet, érintettek is megszólaltak a sajtótájékoztatón, akik könnyeikkel küszködve adtak hangot az döntés igazságtalanságát.

Előzmények:

Balog Zoltán karácsonyi ajándéka Karsai Dánielnek: “azt szeretnénk, ha a törvényi szabályozás életpárti maradna a haldoklás tekintetében is”

Orbán Viktort sem hatotta meg Karsai Dániel betegsége, cinikus üzenetet küldött neki