Deutsch Tamás fidesz

Leszavazták a fideszes EP-képviselők a magyar jogállamiság helyreállításáról szóló indítványt, nincs Erasmus

Ország

A “dollárbaloldal” momentumos európai parlamenti képviselői azon dolgoznak, hogy a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá az uniós oktatási és tudományos programokhoz – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott videójában.

A politikus arról számolt be, hogy az Európai Parlament a keddi plenáris ülésén szavazott az Erasmus-programról szóló előterjesztésről, “a két dollárbaloldali” képviselő, Cseh Katalin és Donáth Anna pedig a voksolást megelőzően “megdöbbentő tartalmú” módosító indítványt nyújtott be.

Azt kezdeményezték, hogy “a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá továbbra sem az uniós oktatási és tudományos programokhoz” – mondta Deutsch Tamás, aki szerint “minden magyar egyetemistának és oktatónak jogában áll tudni, hogy a dollárbaloldal továbbra is el akarja venni tőlük ezeket a lehetőségeket”.

A momentumos képviselő máshogy látja

Cseh Katalin Facebook-oldalán ismertette a helyzetet, közlése szerint az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását, ami ahhoz szükséges, hogy a magyar diákok a lehető leghamarabb hozzáférhessenek az Erasmus-os ösztöndíjakhoz.

Cseh azt írja, az Európai Parlament 456 igen, 130 nem és 17 tartózkodó szavazattal, hatalmas többséggel fogadta el a Donáth Annával közös indítványukat..

A fideszes képviselők “természetesen” nemmel szavaztak. Ez az állásfoglalás nem csak a magyar kormánynak szól, hanem az Európai Bizottságnak is: ez egy egyértelmű és nyílt üzenet, hogy az európai parlamenti képviselők alkotta Parlament háromnegyede követeli a Bizottságtól, hogy kényszerítse ki a magyar kormánytól a jogállamiság helyreállítását, és az uniós értékek, a szabadságjogok rendszeres megsértését. A fideszes kollégák NEM-szavazata szintén nem csak a Parlamentnek szólt: hanem minden magyar diáknak is, akiknek talán az egyetlen külföldön tanulási lehetőségét kockáztatja a kormány folyamatosan, hogy fenntartsa ezt a zsaroló, urizáló, tolvaj rendszerét

– írja a momentumos EP-képviselő.