Elkezdték gyűjteni az üres “nemzeti konzultációs” íveket – mutatjuk, hol adhatja le a hulladékot

Ország

Országszerte több száz helyszínen megnyílnak hétfőn az aHang és az Egységes Diákfront leadópontjai, ahol bárki leadhatja az üres nemzeti konzultációs ívet. A két szervezet az alternatív népszavazás befejezésekor jelentette be, hogy január végéig 1 millió üres konzultációs ívet gyűjtenek össze, hogy demonstrálják, hazugságok és propaganda helyett valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani!

“Most először van értelme a konzultációs íveknek. A kormány saját játékszerét fordítjuk maguk ellen és megmutatjuk, hogy rengetegen vagyunk, akik hazugságok helyett valódi kérdésekben, az oktatás legfontosabb kérdéseiben akarunk konzultálni. Minél több ívet gyűjtünk össze, annál inkább meg fogjuk akadályozni, hogy újabb hazug plakátkampányok lepjék el az országot, azt hirdetve, hogy a magyar emberek 97%-a egyetért a kormánnyal”

– hangsúlyozta a gyűjtést illetően Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. Közel 500 helyszínen le lehet már adni a saját, vagy az összegyűjtött üres íveket.

A leadópontok elérhetők a 7igen.hu oldalon.

Hajdú-Bihar megyében az alábbi helyszíneken adhatja le a szemetet:

Berettyóújfalu, Gábor Áron 11., magánlakás,

Bocskaikert, Bodai út 29/a, magánlakás,

Debrecen, Veres Péter u. 171.; postaláda,

Debrecen, Tarján u. 76., postaláda,

Debrecen, Egyetem sgt. 2., magánlakás,

Debrecen, Hadházi út 38/a 2/2, postaláda,

Debrecen, Pacsirta utca 37., magánlakás,

Debrecen, Csemete utca 4., postaláda,

Debrecen, Erzsébet. u. 34. f. 2., magánlakás,

Debrecen, István út 135. 8/69, postaláda,

Debrecen, Vécsey u. 44, postaláda,

Debrecen, Kerekes Ferenc utca 71., postaláda

Rengeteg magánember csatlakozott leadópontként, akik a saját postaládájukban gyűjtik az papirokat, de több vállalkozás, bolt és vendéglátóegység is megtalálható a térképen, sőt vannak olyan pártok is, amelyek fogadják az irodáikban a konzultációs íveket. Postai úton továbbra is eljuttathatók a konzultációs ívek, ebben az esetben az alábbi címre kell feladni a leveleket: Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a honlapon elérhető térkép a leadópontokról folyamatosan frissül, így hogy ha valaki nem talál a közelében olyan helyszínt, ahová elvihetné, érdemes pár nap múlva újra megnézni, igyekeznek újabb és újabb gyűjtőpontokat nyitni országszerte. Az elmúlt napokban több mint 10 ezer ember jelentkezett arra, hogy a saját környezetében, ismerősei között, barátaitól segít összegyűjteni minél több ívet. Vannak azonban olyan települések még, ahol még nem kapták meg az emberek az íveket, az aHang arra kér mindenkit, hogy szerveződjön mindenki helyben, és amint megérkeznek az ívek, kezdjék el összegyűjteni a saját közösségükben. Sőt, csak úgy mint a kormány esetében, az ellenkonzultáció során is lesz lehetőség online nyilatkozni arról, hogy propaganda helyett valódi kérdésekben akarunk véleményt mondani. Aki nem kapja meg az ívet, vagy már kidobta korábban, nekik hamarosan megnyílik ez a lehetőség.

“Szuverenitásunk védelmét nem egy közpénzmilliárdokból finanszírozott propaganda kérdőív fogja biztosítani, hanem az, ha modern, XXI. századi oktatást biztosítunk a jövőnk generációjának. Ez semmi más, mint egy kampányeszköz, ha a kormány valóban kíváncsi lenne az emberek véleményére, akkor a hazugságok helyett valódi problémákról folytatna párbeszédet”

– véli az aHang szóvivője a konzultációról.

A leadópontok mellett több utcai pultozás és kitelepülés alkalmával is várják az íveket országszerte az aHang és az EDF aktivistái. Az ország minden pontjára eljuttatják az ellenkonzultáció hírét, hogy a lehető legtöbb üres ívet gyűjtsék össze.

“Sokan vagyunk. Egyre többen, akik készek vagyunk kiállni egy jobb és igazságosabb jövőért. Ehhez első lépés, hogy megmutatjuk, hazug propaganda helyett, valódi párbeszédet akarunk!”

– zárja közleményét a két szervezet.

További kérdések és információk esetén keressenek bizalommal! Mellékletben található több fotó olyan postaládákról, amelyek leadópontként funkcionálnak, illetve a hétvégi miskolci régiségvásárról, ahol egy konzultációs ív gyűjtő kukát is bevetettek az aktivisták._