Hamarosan véget ér az alternatív népszavazás

Ország

Ma éjfélkor véget ér Magyarország első alternatív népszavazása. Az elmúlt napokban már közel 90 ezer ember mondott véleményt az oktatási rendszer hét legfontosabb kérdésében. Ma még személyesen is lehet szavazni a sátraknál, ezeknek a pontos nyitvatartása itt érhető el, de online éjfélig (23:59:59-ig) bárki leadhatja a voksát az applikáción, vagy a böngészőn keresztül.

Az Egységes Diákfront és az aHang arra buzdít mindenkit, hogy éljen a lehetőségével és mondjon véleményt a magyar oktatás helyzetéről. Szerintük csak úgy lehet valódi reformokat és változásokat elérni, hogy ha az emberek megmutatják, hogy az oktatás mindannyiunk, közös ügye.

“Aktivistáink és önkénteseink a mai napon is várják még a szavazókat. Elképesztő munkát végeztek az elmúlt héten, éjt nappallá téve dolgoztak, hogy biztosítsák a szavazást országszerte. Az utolsó napon, a véghajrában szeretnénk, ha minél többen leszavaznának! Arra kérünk mindenkit, aki már volt szavazni, hogy mozgósítsák a családtagjaikat, barátaikat, rokonaikat. Mutassuk meg, igenis bele akarunk szólni az oktatás sorsába!”

– fejtette ki Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Debrecen is megmozdult: 31 ezernél is többen szavaztak eddig az alternatív oktatási népszavazáson

Ma éjfélkor tehát lezárnak a “virtuális urnák” is. Az aHang és az Egységes Diákfront kedden délután kettő órakor fogja ismertetni az eredményeket, a végleges részvételi adatokat, valamint azt, hogy hogyan fogják folytatni a küzdelmet. Bár az alternatív népszavazás befejeződik a mai napon, ez még csak a kezdete egy hosszú folyamatnak, nem fogják feladni a küzdelmet, ígérte a két szervezet, akik a holnapi sajtótájékoztatón részletesen beszélnek majd a tervekről.