M3-as halálos baleset

Megrázó videót tettek közzé az M3-ason történt halálos baleset előtti pillanatokról: ez okozta a tragédiát

Ország

Hosszas vívódás után végül megosztotta egy halálos baleset előtti eseménysorozat felvételét az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Mint Instagram-oldalukon írják, halálos balesetről készült felvételt kegyeleti okokból soha nem adnak közre – de az, ami szeptember 3-án az M3-ason történt, nem hagyta őket nyugodni, mivel

az a halálos baleset – a felvételek alapján – odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

A felvételen látszik, hogy esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. Van, aki automata világítással közlekedik, így ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít.

A videó tanúsága szerint többen is egyszerűen nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Úgy váltanak sávot, hogy nem várják meg, míg ezt biztonságosan meg tudják tenni – ezzel váratlan fékezésre kényszerítenek másokat.

Emiatt és a kis követési távolság, valamint a nagyobb sebesség miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki, miután többen fékezni kényszerülnek. Valós ok nélkül, de megáll a sor. Az álló kocsisort néhányan ki tudják kerülni – az utolsó pillanatban.
Már itt is több balesetveszélyes helyzet alakul ki, míg végül valaki belemegy az egyik álló autóba. Koccannak – magyarázza a történéseket az MKIF.

Majd az így kialakult forgalmi helyzetbe érkezik egy terepjáró, amely végül nem tud megállni és négy másik autót összetör. De ezt már nem mutatják.

Tanulság:

• egy pillanat alatt kész a baj,
• mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően vezessünk,
• tartsuk be a követési távolságot,
• ha nedves, vizes az út, legyünk még elővigyázatosabbak,
• automata fényszóró helyett, kapcsoljunk rendes világítást.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mkif_hu