Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke

A Jobbik ellenzi a betétek utáni kamatadó bevezetését

Ország

Álljon el a kormányzat a kamatjövedelmek “büntetőadójának” bevezetésétől – sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, a párt európai parlamenti képviselője.

A politikus szerint azért volna veszélyes az új közteher bevezetése, mert így párját ritkító különadóval sújtanák a megtakarításokat, az öngondoskodást megvalósítókat. A kormány kapkod, és nem tud mit kezdeni azzal az általános gazdasági válsággal és recesszióval, ami Magyarországon kezd kialakulni – fogalmazott a politikus, aki szerint mindennek a választásokat megelőző “példa nélküli pénzszórás”, az elhibázott ársapkákkal felpörgetett infláció az oka.

Hangsúlyozta, miközben a kétezres évek elejének szocialista kormányai “egyfajta ellenségnek kiáltották ki” a középosztályt, polgárságot, és Gyurcsány Ferenc kormányzásának idején például kamatadóval sarcolták meg erősen ezt a csoportot, a magát polgárinak hirdető Orbán-kormány “egy még ezt is überelő intézkedéscsomaggal” fogja ezt a réteget “hazavágni”.

Gyöngyösi Márton arra szólította fel sajtótájékoztatóján a kormányt, hogy “szerezze vissza a Magyarország iránti bizalmat”, mégpedig úgy, hogy nem megsarcolják, hanem erősítik az önmagukról gondoskodni akaró rétegeket, könnyítenek ezek helyzetén, az ársapkák helyett pedig támogassák célzottan a nehéz helyzetben lévőket. A rendeleti kormányzásnak azonnal véget kell vetni – jelentette ki a Jobbik elnöke, aki általános adócsökkentést szorgalmazott a dolgozók helyzetének javítása érdekében, majd hozzátette, “az európai uniós forrásokat haza kell hozni, minél előbb”.