Balatonboglár lombkoronasétány gömbkilátó

Tasóék ehhez képest amatőrök: félmilliárd forintot is el lehet verni egy lombkoronasétányra

Ország

A cirka 60 milliós hajdú-bihari “beruházások” után újabb lombkoronasétányt építenek az országban, a helyszín ezúttal Balatonboglár lesz – tudta meg az ATV.

Az építmény a híres gömbkilátótól nem messze fog vezetni, az 500 méter hosszú sétányt a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati pénzéből, félmilliárd forintból valósítják meg, és kilátóként is fog üzemelni.

A beruházás a nyírmártonfalvainál egy fokkal korrektebb lesz, itt ugyanis lesz fa is, maga a sétány pedig a boglári domb keleti és nyugati gerincén fog végigfutni. Mészáros Miklós polgármester elmondta, a sétány egy része 10 méteres magasságban fog húzódni, a keleti részen pedig egy kilátópontban fog végződni, ahonnan a balatoni panorámát lehet majd megcsodálni.

Panaszkodnak a lombkoronasétányos fideszesek: “a saját pénzünket tettük bele, lehet, hogy sokmilliós veszteségünk lesz”

Szakács László korábbi MSZP-s, DK-s politikus, a Mesterházy Attila volt MSZP-s politikussal együtt létrehozott Szocialisták és Demokraták párt társalapítója ugyanakkor azt mondta, enyhe túlzás az építményt lombkoronaösvénynek nevezni.

Kitért rá, hogy az utóbbi időben sok olyan beruházást valósítottak meg az országban, amelyeknél az adófizetők pénze nem jól valósult meg.

Legalább a fákat nem vágták ki a sétány alól, de ha komolyan végiggondoljuk, akkor ennek a rengeteg közpénznek sokkal jobb helye lehetne máshol. Például a kkv-k támogatásánál

– mondta el Szakács, és azt is hozzátette, hogy nem csoda, hogy az EU-ban “féltik tőlünk a forrásokat”, elnézve, hogy közpénzből milyen beruházások valósulnak meg.

Az ATV stábjának a polgármester megmutatta, hogy milyen masszív vasszerkezetre építik majd az ösvényt, szerinte kevés ilyen turistacsalogató építmény van az országban, mint ami Bogláron épül.

A helyiek állításuk szerint örülnek az új építménynek, szerintük ez legalább megéri a pénzét, összehasonlítva a nyírmártonfalvai létesítménnyel.

A cikk szerint nyár elejére már látogatható lesz az új turisztikai akció Bogláron, de az még kérdéses, hogy ettől megnő-e majd a turizmus a településen.

A lombkoronaösvénnyel híressé vált nyírmártonfalvai polgármester a lakosságra is áthárítja az őt ért kritikákat