Diáktüntetés az MTVA előtt

Továbbra is a leckeírásról, magánórákról és az iskolákról érdeklődik a Belügyminisztérium

Ország

Több mint százezer szülő töltötte ki az oktatási konzultáció kérdéssorát december 1-je óta – mondta a kormányszóvivő szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában. A kiküldött ívek érintik a leckeírásra fordított időt, a magánórákat, de az iskolai értékelést is. Szentkirályi Alexandra arról az irányított kérdésről nem nyilatkozik bővebben, mely arról szól, hogy a szülők mennyire értenek egyet azzal, hogy „a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba.

A legfontosabb kérdések között vannak a gyermekeinket érintő kérdések, így a gyermekvédelem vagy az oktatás ügye – mondta Szentkirályi Alexandra , jelezve, hogy az oktatási kérdőívsorozatban, amelynek első két körében a pedagógusok véleményére voltak kíváncsiak, most a szülők véleményét várják.

“Hiszen mi, szülők ismerjük a legjobban a gyermekeinket, látjuk, hogy az iskolából hogyan érkezik haza, együtt tanulunk, így látjuk, hogyan lenne érdemes változtatni az oktatási rendszeren” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.
Kitért arra, hogy a kiküldött ívek érintik a leckeírásra fordított időt, a magánórákat, de az iskolai értékelést is. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy minden szülő véleménye számít, ezért arra biztatott mindenkit, hogy december 15-ig éljen a lehetőséggel.

A kérdőívre az átlátszó is felfigyelt.

A kérdések között szerepel, hogy „Van-e gyermeke osztályában olyan tanuló, aki magatartásával zavarja az osztálytársait, vagy egyéb, súlyos magatartási problémái vannak?”. Arról is érdeklődik a Belügyeminsztérium, hogy járnak-e a gyerekek magántanárhoz, illetve mennyi időt töltenek a házi feladattal.

A kérdőív végén pedig arról kérik ki a szülők véleményét,

hogy mennyire értenek egyet azzal, hogy „a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba”.

A Szülői Hang közösség sajtóközleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy ez a kérdés „nemcsak nem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is.”

A közösség arra kéri a szülőket, hogy az utolsó kérdésre ne válaszoljanak, és az általuk ajánlott szöveget egészítsék ki saját tapasztalatukkal.

Szétvertek egy tévét a tüntetők az MTVA székháza előtt