Lőcsei Lajos Momentum

Nem engedték be egy szórakozóhelyre a Momentum roma politikusát, azt állítja, a bőrszíne miatt

Ország

Bőrszíne miatt nem engedték be egy gyöngyösi szórakozóhelyre a Momentum roma politikusát, Lőcsei Lajost – írja közleményében a párt.

Lőcsei Lajos, a Momentum roma származású orzággyűlési képviselője a Facebookján tett közzé egy videót, amelyben arról számol be, hogy nem engedték be bőrszíne miatt egy gyöngyösi szórakozóhelyre.

A Momentum politikusa azután szeretett volna bejutni a helyre, hogy több fiatal jelezte neki, nem engedik be őket, feltehetőleg cigány származásuk miatt. “Ezek közül a fiatalok közül többet én is személyesen ismerek, jól szituált és rendes családból jönnek, így joggal érezhették azt, hogy bőrszínük miatt nem engedik be őket a diszkóba” – világított rá a problémára Lőcsei.

Az országgyűlési képviselő ezért személyesen, felesége és egy barátja társaságában akart megbizonyosodni arról, hogy valóban bőrszínűk és feltehetően a származásuk miatt nem engedi be a romákat a szórakozóhelyre. “Feleségemet és barátomat gond nélkül beengedték, azonban engem – egy barna bőrű országgyűlési képviselőt – nem engedtek be” – emelte ki a videójában Lőcsei Lajos és arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben bárkit hasonló megkülönböztetés ért, akkor az mondja el neki a történetét.

Lőcsei Lajos jelezte, az ügyben az ombudsmanhoz fordul.