Ilyen a tökéletes próbafülke

Ország

Manapság szinte minden ruhabolt rendelkezik már webshoppal, amelyen keresztül gyorsan és kényelmesen vásárolhatunk akár a bolti nyitvatartási idő után is. Sokan például azért nem szeretnek boltba járni, mert sokat kell várni a próbafülkénél, kényelmetlen a kicsi fülkében a levetkőzés és a felöltözés, meleg van, sokan vannak, igazából tortúra az egész vásárlás.

Online vásárolni valóban egyszerűbb, azonban néhány bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ha mégis inkább a bolti vásárlást választjuk. Íme a három legfontosabb:

  • Először is nem kell azon aggódni, hogy jó lesz-e a méret, rendben van-e az anyag, tényleg olyan-e a ruha színe, mint a képen?
  • Elkerülhetjük a felesleges visszaküldést, ha csak azt vesszük meg, ami valóban jól áll, kényelmesen érezzük benne magunkat.
  • Nem kell a kiszállítás idejéhez alkalmazkodnunk.

Azonban hiába vannak egy üzletben kényelmes, minőségi ruhadarabok, amik még tetszenek is, ha a próbafülkében kényelmetlenül érezzük magunkat, nem fogjuk a ruhákat felpróbálni. Ezzel el is veszítjük a bolti vásárlás egyik nagy előnyét. Ezért jogosan vetődik fel a kérdés, hogy milyen is az a próbafülke, amiben öröm a ruhapróba?

10 dolog, amelynek szerintünk minden próbafülkének meg kellene felelnie

Méret

Nem szükséges luxuslakosztály méretűnek lennie, de legyen legalább akkora, hogy kényelmesen fel lehessen venni egy pulóvert, nadrágot anélkül, hogy a falaknak ütköznénk.

Függöny vagy ajtó?

Vannak, akik inkább a reteszelhető ajtót preferálják, így más vásárlók gyerekei biztosan nem rántják le a leplet, amíg öltözködünk. Ha viszont függöny, akkor legyen sűrű szövésű, hogy ne lehessen átlátni rajta. És az anyaga is pont csak annyira legyen vastag, hogy könnyű legyen behúzni, de ne pöndörödjön el a széle, résnyi belátást engedve a helyiségbe.

Szék

Mindenképpen jó, ha van egy szék, esetleg pad, amire letehetjük a táskánkat, ruhánkat vagy azokat a ruhákat, amelyek nem fogason voltak. Szükség esetén le is tudunk ülni, így nem kell egy lábon egyensúlyozva nadrágot próbálni. Ráadásul, még azt is kipróbálhatjuk, mennyire kényelmes a ruha, szorít-e a nadrág dereka, ha leülünk benne. Ha gyerekkel vásárolunk, akkor azon se kell aggódni, hogy a próbafülke előtt álldogáljon vagy a fülkében feszengjünk vele, amíg öltözködünk. A széken kényelmesen tud várakozni és mindvégig szem előtt lehet.

Fogas, akasztó

Nagyon hasznos, ha több is van belőle, mivel így nem csak a felpróbálni kívánt ruhákat akaszthatjuk fel, hanem a sajátunkat is. Sőt, az egyikre tehetjük azokat a ruhákat, amelyek biztosan velünk jönnek, egy másikra pedig azokat, amelyek nem lettek jók.

Tisztaság

Azt gondolnánk ennél nincs is egyszerűbb és alapvetőbb dolog. Pedig a különböző anyagú ruhák, különösen a pulóverek nagyon szöszölnek, főleg, ha még sosem voltak kimosva. A padlófűtéssel vegyítve igazi pormacskák fejlődhetnek ki egy öltözőben. Igényesebb helyeken a bolt munkatársai rendszeresen takarítják a próbafülkéket, akár napközben is, nem csak a műszak végén.

Szellőzés

A legtöbb boltban klíma, vagy valamilyen belső szellőztető rendszer működik, azonban a próbafülkék felett jó, ha van ventilátor, amely keringeti a levegőt és elviszi a kellemetlen szagokat. Néhány ruhaboltban, még légfrissítőt is tesznek a próbafülkébe, amelyet a vásárlók szükség esetén használhatnak.

Tükör

Rendkívül szerencsés, ha akár több is fel van szerelve, így könnyebb ellenőrizni, hogy áll rajtunk a ruha hátul. Több helyen már úgy szerelik fel a tükröket, hogy mozgatni is lehet, így több szögből is megvizsgálhatjuk, hogyan festünk az új ruhában.

Világítás

Fontos a jó megvilágítás. Biztosan előfordult már legalább egyszer mindenkivel, hogy a feketét sötétkéknek nézte és csak otthon derült ki az eltérés. Nem csak elegendő fényre van szükség, hogy lássuk magunkat, hanem bizony a lámpák színhőmérséklete sem mindegy. A ruházati üzletek többsége már nem csak a vásárlótérben helyez el olyan lámpákat, amelyek színhűen adják vissza a színeket, hanem szerencsére a próbafülkékben is.

Segítőkész eladók

Igazán nagy öröm, ha van a közelünkben egy eladó, aki segít másik méretet vagy színt keresni a kiválasztott darabból. Így nem kell újból fel-leöltözni, sorban állni. Sőt a várakozás sem telik tétlenül, addig legalább fel tudjuk próbálni a többi kiválasztott darabot.

Cipőkanál

Még akkor is, ha nem cipőboltról van szó, fontos kiegészítője a próbafülkének a cipőkanál. Nem mindig kényelmes hajolgatni, cipőt fűzni, bekötni. Bizony, ha nadrágot próbálunk jól jön a segítség a cipő felvételéhez. Ha pedig a vásárlók között az idősebb korosztály is szerepel, számukra is komfortot jelent ez az apró figyelmesség. (x)