Orbán Viktor megvédte a fizetésemelését, Halász János is megtapsolta a kiváló érveket

Ország

Jakab Péter, a Jobbik nemrég lemondott elnöke, azóta csak frakcióvezetője szembesítette Orbán Viktort egy gazdasági fórumon elhangzott mondatával, miszerint “ha jó vagy valamiben, kérd meg az árát”.

Az ellenzéki politikus azt kifogásolta, hogy míg a saját fizetését 100 százalékkal emeltette meg Orbán, a melósok, tanárok, tűzoltók közel sem kaptak ennyit, ráadásul aranyáron vásároljuk az élelmiszert a boltokban.

Orbán Viktor válaszában először felidézte, hogy az ellenzéket rendszeresen “elfenekelik” a választók (Jakabot különösen), és a Jobbik nem szavazta meg többek között a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazhatóságát sem.

Ami a miniszterelnöki fizetést illeti, ön is tudja, hogy azt a parlament határozza meg. A magam részéről eddig is elfogadtam a parlament döntését, és ezután is el fogom fogadni

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: kivárta a sorát. Végül sorolta 12 éves kormányzásának vélt vagy valós eredményeit, ezzel demonstrálva, hogy rászolgált a béremelésre.

Orbán Viktor – mint mindig – most is nagy tapsot kapott a Fidesz-frakciótól, a felvételen Halász János, a párt debreceni képviselője is felbukkan.