Négy nap alatt 10 ember halt meg Magyarországon közlekedési balesetben

Ország

Vonatgázolás, saját autója alá szorult idős nő, fiatal sportoló, tízéves kisfiú… Fekete napok voltak a magyar közúti és vasúti közlekedésben.

Összeütközött két személyautó a 3-as főút 86-os kilométerénél Visonta közelében vasárnap délután, a balesetben egy 10 éves fiú a helyszínen életét vesztette, további öt személy megsérült – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A vasárnap esti tájékoztatás szerint a helyszínelést a rendőrök 20 óra 45 perckor befejezték, a forgalom zavartalanul halad.
Korábban teljes útlezárás volt a baleset helyszínén.


Fotók: rendőrség

Halálos baleset történt Veszprém megyében is

Eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze frontálisan 2022. május 22-én 20 óra 40 perc körül Kup és Bakonypölöske között. Az elsődleges információk szerint a balesetben egy személy életét vesztette, további három fő megsérült – közölte honlapján a rendőrség.

Balesetben meghalt egy ember Szanynál

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat.

Fiatal sportoló az inárcsi halálos baleset áldozata

Csanki Márk szegedi kenus hunyt el abban az autóbalesetben, amely péntek este történt az M5-ös autópályán Inárcs térségében. Az ifjúsági és U23-as korosztályban világbajnoki ezüstérmes Csanki a Szegedi Vízisport Egyesület sportolója volt.

Inárcsi halálos baleset
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az M5-ös 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott.

A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa, Csanki Márk a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között pénteken – közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött – jegyezték meg.

Meghalt Lajosmizsén egy idős nő, aki a saját autója alá szorult

Meghalt Lajosmizsén pénteken egy 70 éves nő, aki egy baleset következtében a saját autója alá szorult.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy egy 51 éves nő személygépkocsival a Dózsa György úton haladt, amikor eddig tisztázatlan körülmények között jobb oldalra lehajtott és szemből nekiütközött egy ott várakozó autónak.
Utóbbi jármű mögött állt a 70 éves helybéli nő, aki a baleset következtében elesett és a gépkocsi alá került. Olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítása után meghalt – olvasható a közleményben.

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy egy parkoló autóba pakoló ember szenvedett balesetet Lajosmizsén.

Csütörtök délelőtt három ember halt meg Kecskemét közelében:

Meghalt három ember egy balesetben Kecskemét közelében

Halálra gázolt egy embert a vonat csütörtök reggel

Elgázolt egy embert a vonat a fővárosban, Kőbánya felső állomáson, a baleset miatt a hatvani és az újszász-szolnoki vonalon 15-20 perccel megnő a menetidő, és lehetnek vonatkimaradások is – közölte a Mávinform a honlapján csütörtökön.

Azt írták: délelőtt a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó vonat Kőbánya felső állomáson, az Élessarok közelében elütött egy embert, aki a balesetben meghalt.