A Pesti TV idén befejezi a működését

Ország

Megszűnik a jobboldali irányultságú televízióadó a Pesti TV. A csatorna 2020. szeptemberében debütált, főleg politikai hírműsorokat készített, de az idén befejezi a működését. – írta meg a Media1

A hetek óta folyik a  költségracionalizálás a kormányközeli sajtóban, ennek részeként 2022. július 10-én 24:00-kor megszűnitetik a Pesti TV-t is.  A Media1 úgy tudja, már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz.

A Pesti TV – melyet sokan Rogán Antal, a kormányzati propagandáért felelős miniszter „szerelemprojektjeként” emlegetnek, és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátjának pénzén jött létre – 2020 őszén kezdte meg a sugárzást.

A csatorna nézettsége rendkívül alacsony volt annak ellenére, hogy a csatorna szabadon fogható  az ország egész területén. A DIGI felvásárlásával azonnal bekerült a csatorna kínálatába és az előfizetők is követhették a műsoraikat. A Pesti TV a kormányközeli Századvég adataira hivatkozik, amelyben a csatorna népszerűségét bizonyítja, de a Nielsen Közönségmérés adatai szerint rendkívül alacsony volt a nézettsége a csatornának.  A Nielsen mérőműszeres módszerrel figyeli a csatornák nézettségét, ezért ezek az adatok tekinthetők hitelesebbnek.

A csatorna többek között olyan műsorokat készített, mint  A normálisok lázadása, Politikai hobbista, Krokodilagy, Boomerlázadás, Libernyákok, A riporter, Trollfoci, The fair right vlog vagy a Mi vagyunk a magyarok.

Reagáltak a frakciók arra, hogy Magyarország nem szavazza meg az Oroszország elleni szankciókat