Borkai Zsolt jachtos kurvázása

Hat személy ellen emeltek vádat a Borkai-ügyben

Ország

A Fővárosi Főügyészség hat ember ellen emelt vádat, akik a vád szerint a jachton készült felvételeket készítették – írja az atv.hu.

2019 októberében hozott nyilvánosságra egy szexuális tartalmú felvételt az „Ördög ügyvédje,” amin Borkai Zsolt, Borkai ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más férfi láthatóak egy jachton. Rákosfalvy akkor feljelentést tett a rendőrségen.

A Fővárosi Főügyészség most arról tájékoztatott, hogy az „ördög ügyvédjeként” ismert ügyhöz kapcsolódó zsarolási ügyben összesen 6 személlyel szemben nyújtottak be vádiratot a bíróságra.

Az ügy 6 vádlottjai 3 férfi és 3 nő, akik egymással rokoni, illetve baráti kapcsolatban állnak

– tudta meg a Blikk.

Óvszerrel dobálták meg Borkai Zsoltot, aki még utoljára megdicsérte saját magát

A vádirat szerint az ügy egyik női vádlottja 2018 májusában egy horvátországi tengeri hajóúton készítette a fénykép- és videófelvételeket. Erre két vádlott-társa – a barátnője és annak férje – kérték fel, amiért cserébe 100.000 forintot ígértek neki.

A felvételek készítését kérő két vádlott célja az volt, hogy az egyik szereplőt majd a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják.

A Fővárosi Főügyészség személyes adattal visszaélés, illetve különleges személyes adattal visszaélés vétsége, valamint zsarolás bűntette miatt a Győri Járásbíróságon emelt vádat. A főügyészség a szexuális tartalmú felvételeket készítő nővel szemben pénzbüntetés kiszabást indítványozza a vádiratban, a zsarolással is vádolt öt társával szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés az ügyészi indítvány.