Újra tud járni és beszélni Sláger Tibó

Ország

Sláger Tibó február 18-án kapott agyvérzést, harmadszor. Hosszú volt a gyógyulás, de egyre jobban érzi magát.

A zenész a Borsnak mesélte el, mi történt vele február 18-án.

Egy átlagos péntek délelőtt volt, nem voltam feszült, jól érezem magam, Szombathelyen volt dolgom, majd miután hazaértem, telefonon hívtam a feleségemet. Mikor üdvözölt, számomra egy „szia” kimondása is nagy nehézségek árán sikerült csak. Próbáltam tovább beszélni, de szavaim érthetetlenné váltak. Gyakorlatilag elveszítettem a beszédkészségemet. Feleségem csak értetlenül hallgatott és ijedten visszakérdezett: „Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!”

Ekkor ért oda a nappaliba Tibó fia, aki kérdezgetni kezdte édesapját, de nem értette a beszédét és jelezte Tibó párjának, hogy baj van. Sláger Tibó hiába volt tudatánál, hiába látta, hogy mi történik körülette, nem tudta kifejezni magát. Idővel szerencsére fokozatosan visszanyerte beszédkészségét, de gyógytornára is járnia kellett, eleinte járókerettel.

Ma már semmilyen eszközre nincs szükségem. A legnagyobb kihívást a vérnyomásom “beállítása” jelentette. A megfelelő gyógyszeres kezeléssel mára már ezt is sikerült beállítani. Érzem, hogy napról napra többre vagyok képes. Újra tudok járni és beszélni!

– mondta Sláger Tibó, aki három-három hetet töltött a neurológián és rehabilitáción, aminek meg is lett a hatása, sokkal jobban van, a héten már haza is mehet. Tibó most harmadszor kapott agyvérzést, szerinte ez utóbbi is egy intő jel, hogy figyeljen jobban az egészségére. Úgy érzi, Istennek köszönhetően csodával határos módon ismét rendbe jött, mert szerint Istennek terve van vele.