Ködös, felhős idő várható

Ország

Nyugat-Európa felett egy nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, így arrafelé többnyire eseménytelen az időjárás. Nagy területen képződik köd, amely több helyen napközben is megmarad.

 

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, így jobbára nyugodt, napos az idő, szerdán az anticiklon peremén egy újabb melegfront ér el bennünket, így több lesz a felhő az égen.

A déli országrészben eleinte még várható némi napsütés, de fokozatosan ott is megnövekszik a rétegfelhőzet. Szerda reggelig országszerte általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb átmeneti, kisebb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elsősorban a Dunától keletre éjszaka zúzmarás köd is képződhet, amely napközben helyenként tartósan meg is marad.

Kedden a déli óráktól a keleti országrész kivételével fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén pár órás napsütés is valószínű. A keleti, északkeleti határ közelében időszakosan gyenge havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő.

Kedden a nyugati szelet a főváros térségében, majd szerdán már az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, esetleg erős lökések, míg keleten végig gyenge marad a változó irányú légmozgás.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de északkeleten és az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7 fok között várható, de a tartósan borult, ködös keleti tájakon fagypont alatti maximumokat mérhetünk.

 

 

MTI

pixabay