Kövér László

Botrányos hangfelvétel: így küldte rá Kövér László a titkosszolgálatokat az ellenzékre

Ország

A Direkt36 birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából, a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal ünnepségén.

Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé.

Bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte

a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.

A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa arról beszélt, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, a politika másik része viszont az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kövér beszédében kijelentette azt is, hogy

épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

telex.hu hozzáteszi, hogy a most kiszivárgott beszédét különössé teszi az, hogy magas rangú közjogi méltóságként, a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusaként a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva fogalmazta meg a gondolatait. A beszédében kijelentette azt is, hogy épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől. Ráadásul a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokráciának” a védelme.

Kövér ugyan nem részletezte, hogy mit vár el a titkosszolgálatoktól az ellenzék kiikatatása érdekében, de azóta ugye itt van nekünk a Pegasus-ügy, amellyek kapcsolatban néhány hete Kósa Lajos elismerte, hogy a Belügyminisztérium vásárolta azt a szoftvert, amellyel a kormány politikai ellenfeleit, illetve neki nem tetsző kritikus lapok munkatársait hallgatta le.

Ügyészség: Kósa Lajos hazudott a Pegasus-ügyben, tehát nem követett el bűncselekményt

A Fidesz kapkodását jelzi, hogy miután a Telex kérdésekkel fordult Kövér László hivatalához, válasz helyett visszadátumozva feltöltötték a beszéd szövegét a házelnök honlapjára, és megjelent a leirat a kormánypárti blogger, Bayer Zsolt oldalán is.