Napi szánalom: 10-en adtak át 6 kilométer kerékpárutat a Nyírségben

Ország

Óriási csinnadrattával adtak át egy hat kilométer hosszú kerékpárutat pénteken Nyírgyulaj és Nyírbátor között.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azzal büszkélkedett, hogy a kormány az elmúlt években jelentős energiát és pénz fektetett kerékpárutak építésébe, eddig 1600 kilométernyi ilyen fejlesztés valósult meg Magyarországon.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke beszél a Nyírgyulajt Nyírbátorral összekötő, több mint hat kilométer hosszú kerékpárút átadásán Nyírgyulajban 2021. november 5-én. Mögötte Nagy Balázs stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár (ITM), Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Petrucz István, a kivitelező Petrucz Transz Kft. ügyvezetője, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Becsei György, Nyírgyulaj polgármestere, Éliás Tünde, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyírbátor Járási Hivatalának hivatalvezetője, Máté Antal, Nyírbátor polgármestere, Román István kormánymegbízott (b-j). MTI/Balázs Attila

Becsei György, Nyírgyulaj független polgármestere azt is elmondta, hogy a Nyírbátor-Nyírgyulaj bicikliút megépítését közel 421 millió forint uniós és költségvetési forrásból finanszírozták.