Újra kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön

Ország
Koronavírus

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – tette hozzá.

November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön

– sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott. Emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet. Hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen olttassák be magukat.

Migrációs nyomás

Egész Európában ismét nagy a migrációs nyomás és várhatóan a jövőben tovább fog erősödni – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely azt mondta: jó lenne, ha az Európai Bizottság a migráció pártjáról a külső határvédelem pártjára állna, mert ha nem akarjuk, hogy a járvány és a gazdaság újraindításának idején destabilizálódjon Európa, hatékony határvédelemre és ehhez megfelelő európai hozzájárulásra van szükség.

A kormány levélben fordul a bizottsághoz, hogy legalább részben térítse meg az EU a kerítésépítés árát – közölte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük