Galla Miklós

Galla Miklós követeli a visszavont Karinthy-gyűrűjét

Ország

Galla Miklóstól visszavonták nyár elején a Karinthy-gyűrűt, mert a közmédia szerint méltatlan a díjra. Ő azonban igényt tart a gyűrűre.

Galla Miklóst még februárban értesítették, hogy idén ő kapja a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak járó Karinthy-gyűrűt, azonban az MTVA később visszavonta tőle az elismerést illetlen viselkedése miatt. Galla ugyanis egy májusi fellépésén elővette a nemi szervét, és fel is húzta rajta a bőrt előadás közben.

A humorista szerint abszolút igazságtalan az eljárás vele szemben és követeli a gyűrűt. A Telex tudta meg, hogy Galla Miklós nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához:

Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem.

A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen.

A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő.

Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós

A Telex rákérdezett a művésznél, hogy mégis miért írja, hogy nem vett részt meztelenkedésben, amikor pedig tudni lehet, hogy történt ilyen, mire Galla Miklós azt válaszolta: a meztelenkedés a gyűrű tervezett átadásának dátuma után hetekkel történt, ami elég furcsa. Ahogy ő fogalmazott a lapnak:

Nem lehet visszavonni a gyűrűt, hogy majd három hét múlva leszek egy műsorban. Nem tudtuk, hogy az MTVA váteszi képességekkel rendelkezik.