Milyen a kislányoknak való alkalmi ruha?

Ország

Akinek van kislánya, tudja, mennyire odavannak a pörgős szoknyáért, a kopogós cipőért és a királylányos ruhákért. És bár ez alapján egyszerűnek tűnik felöltöztetni a lányokat különleges alkalmakra, azért néhány dologra jobb, ha odafigyelünk alkalmi ruhák vásárlásakor.

Mitől lesz alkalmi a kislányok ruhája?

A bölcsis, illetve óvodáskorú kislányok szívesen öltenek magukra csini, csajos ruhákat, nekünk csak az a dolgunk, hogy kiválasszuk számukra az alkalomnak megfelelőt. Sok helyzetben egyenruha az előírás – főleg iskolai évnyitón, évzárón -, de ha nincs megkötés, nyugodtan öltöztessük fel a kislányunkat alkalmi ruhába! Ez más, mint amiket a hétköznapokon visel. Főleg a kényesebb, fényesebb anyag teszi elegánssá az öltözetet. Tüll, flitter, selyem, csipke – ezek megléte már garancia arra, hogy gyermekünk odáig lesz a ruháért. Az eltérő szabásvonallal készült, egyedi darabok kiválasztása is célszerű. Egy kis masni, virágminta, gyöngy vagy strasszkő is elég ahhoz, hogy alkalmi ruhát kapjunk. 

A színek pedig: rózsaszín, pink, barack, puncs, púder és talán még egy kis fukszia, málna, esetleg bordó. Kihagytunk valamit? Persze a rózsaszínen kívül még sok más színű, csillámos, ezüstös ruha is kapható és hordható. Érdemes is keresni a ruha webshopokban nekünk tetszőt. A Ruhafalva alkalmi ruha kínálatában például méret és ujjhossz alapján is válogathatunk. Javasolt mindjárt kettőt is venni, ha kisebb balesetek miatt átöltözésre kerülne sor. Sosem lehet tudni…

Hová vegyenek fel a kislányok alkalmi ruhát?

Az ő válaszuk az lenne erre a kérdésre, hogy mindenhova. Ha tehetnék, az oviba is alkalmi ruhában, tüllszoknyában, flitteres blúzban mennének. Mi azonban tudjuk, hogy a különleges ruhákat családi rendezvényekre, óvodai ünnepségekre, esküvőre, keresztelőre, anyák napjára kell tartogatni.

Az események előtt érdemes megbizonyosodni pár dologról: nem nőtte még ki a régebbi ruháját a gyerek? Van hozzá minden kiegészítőnk? Hidegebb időben például adjunk elegáns kabátkát, bolerót az ujjatlan vagy rövid ujjú ruhát viselő kislányra, hogy meg ne fázzon! Lehet, hogy kell majd egy csinosabb sapka is. A harisnyanadrágról nem is beszélve, hiszen az alkalmi ruháknak ez fontos kiegészítője! A gyerek méretének megfelelő ruhadarabokat célszerű időben beszerezni, ne az utolsó pillanatban kapkodjunk!

Alkalmi ruhához alkalmi cipő

Természetesen hiába van a lányunknak gyönyörű, ejtett vállú elegáns ruhája, tüllszoknyája, ha nincs hozzá megfelelő lábbeli. Az alkalmi ruhához passzoló cipőt, szandált is körültekintően válasszuk ki! Legyen kényelmes, mégis ünneplős! Színben is harmonizáljon a ruhácskával és a kiegészítőkkel! Az évszakhoz, időjáráshoz is illő cipőben biztosan jól érzi magát a kislány, nem fog feszengeni az eseményen

A lényeg, hogy tetőtől talpig meseszép legyen. Mindenki csodálja meg őt az alkalmi ruhájában!