Szándékosan gyújtották fel a Bükki Lovasparkot, majdnem halálra égtek az állatok

Ország

Szándékosan gyújtották fel a Bükki Lovasparkot, az éj közepén kellett kimenekíteni a halálra rémült állatokat – számolt be a Tények. A tulajdonos egyelőre nem tudja, ki volt képes ekkora gonoszságra.A hatalmas tüzet – amelyben megsemmisültek a boxok és egy új lovaskocsi is – a tulajdonos egyik ismerőse vette észre, ő szólt a gazdának és azonnal elkezdték kimenekíteni a lovakat.

Az egyik állat azonban annyira megrémült, hogy őt alig lehetett kihajtani a lángoló karámból, de végül őt is sikerült megmenteni.

Sajnos el is szökött, de szerencsére egy óra felé megtalálták és haza tudták hozni – nyilatkozta a tényeknek az ismerős, aki szerint az állatot borzasztóan megviselték a történtek.

A lovaspark tulajdonosa sokk hatása alatt nyilatkozott, és nem is nagyon talált szavakat a történtekre. Mint mondta, rengetegen járnak hozzá lovagolni és mindenki szereti a helyet.

Élő állatokat kockáztatott, illetve közel van a település, nyár van, erdő szélén van a lovastanya, és ott, közvetlen harminc bála mellett azért ez minimum felelőtlenség, és a rossz szándékot most… inkább… nem találok szavakat

– nyilatkozta a lovarda tulajdonosa, akinek 5 millió forintjába kerül majd a károk helyreállítása.