Meg akarta vesztegetni a pénzügyőrt egy ukrán nő Beregsuránynál

Ország

Meg akarta vesztegetni a magyar pénzügyőrt egy ukrajnai nő a beregsurányi határállomáson, emiatt eljárás indult ellene és őrizetbe vették.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte egy nő őrizetét, mert megpróbált megvesztegetni egy pénzügyőrt a beregsurányi határátkelőhelyen.

Egy ukrán állampolgárságú házaspár hétfőn – miután több százezer forintért luxus ruházati és műszaki cikkeket vásárolt – Ukrajna felé akarta elhagyni Magyarországot, és gyalogosan kilépésre jelentkezett Beregsuránynál. A férfi áfa-visszaigénylést kezdeményezett, de a pénzügyőr észrevette, hogy az iratokon elírás van és a számlák kiállítási helye Budapest.

Mivel a jelenlegi szabályok értelmében az ukrán állampolgárok igazolás nélkül az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon túlra nem utazhatnak és csak 24 órát tartózkodhatnak Magyarországon, a pénzügyőr további kérdéseket tett fel és ismét elkérte a férj útiokmányát.
Ekkor a nő “az ügyintézés meggyorsítása érdekében” egy tízezer forintos bankjegyet rejtett a saját útlevelébe és azt adta át. A pénzügyőr a felajánlott jogtalan előnyt nem fogadta el – írták.

A debreceni nyomozó ügyészség lefoglalta a vesztegetési pénzt, és elrendelte a gyanúsított őrizetét. A nő megtagadta a vallomástételt, valamint panasszal élt az őrizet elrendelése és a gyanúsítás ellen – áll a közleményben.